Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2007 22:22 - „Всички депутати – с учителски заплати” или за една мисия с гордост
Автор: filip Категория: Хоби   
Прочетен: 4323 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2007 22:32


Духова музика, възрожденски песни и гордост. Макар и дрипава. Така изглеждаха протестиращите учители в Бургас днес. Поредното митинг-шествие, което стигна до Морската градина, но не и до разума на Даниел Вълчев.


image


Алтернативната истина за МОН

    Някои са „ЗА” стачката, други я отхвърлят. Аз съм някъде по средата. Имат право да искат пари, защото е унизително да работиш за има-няма 300 лева. Не е хубаво да искаш повече, когато не даваш от себе си – а напротив, взимаш солено на частни уроци и си докарваш до две-три заплати отгоре. Днес обаче някак си това малко се пречупи, когато видях тези хора, изправили се с достойнство пред минувачите, които между впрочем и псуваха.

     И някак си всички 2 300 учители звучаха еднакво, с една цел, с една болка – парите… и захвърленото образование от управниците. Да, такива сте ги изучили тия парламентаристи, такива и нас някои от Вас ще изучат. Кръговрат.

От двата учителски синдиката в нашия град, казаха че ще бъдат безкомпромисни. Докато се напълни джоба на Янка Такева и останалите лидери ли?

А виковете бяха повече от гневни - “Всички депутати – с учителски заплати!” и “Всеки ден ще е така до промяната!”, призоваваха те. Но гледката беше поне за мен впечатляваща – просто тълпа, търсеща своите права в безправова държава.

image Синдикатите от СБУ и КТ "Подкрепа" поведоха строя

Но, скъпи учители, октомври е – аз не съм усетил годината да е започнала. Гладувайте, но не правете мизерии в иначе провалената ни система. 2043 са се подписали, че напускат училище, ако не получат 100 % отгоре. Вярвате ли си? И ако ще получите някъде вкупом повече – какво правите още в клас? Бягайте! Ето – останах удивен, когато мой учител ми сервира лятото в един ресторант. Взех да го наричам „келнерът”. Но защо три месеца не стачкува за бакшиша си, а сега викаше на улицата? Да, тъжна е гледката като се гледаме в клас с него. Какво да му казвам: „Келнер, ще ме изпитате ли?”.

image Аз искам да започна училище, защото не искам да бъда още лишаван. Подкрепям Ви, но не викайте бясно по улиците, не бъдете злобни – помислете какъв пример ще ни дадете.

Защото в моето училище има трима нестачкуващи даскали ("отцепниците"), а стадото на мнозинството ги задушава – е, те са на сметка: ако има увеличение ще получат и него, и пълната си заплата. А Вие? – шоу по медиите и челни позиции по вестниците. Ех, слава!

image

Мразен или не, той е шефа и при него ще пристигнат подписите с оставките ви

Митинга приключи в Морската градина – с литературно четене на проза, посветена на стачката. Утре сутрин бургаските синдикати ще внесат имената на желаещите да се откажат от призванието учител в Инспектората. Е, дано тогава Вълчев се трогне.



Тагове:   гордост,   мисия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. majkata - Браво, хлапе!
05.10.2007 13:30
ти си истинска находка:-)
цитирай
2. анонимен - KAKVO MU E BRAVOTO?!
08.10.2007 02:31
4E GLEDA NAKUDE DUHA VIATURA! TOVA HLAPE NE ZNAE LI 4E NE VSI4KI U4ITELI DAVAT 4ASTNI UROCI
4E TAKIVA KATO MENE I SA MALCINSTVO SE OTKAZAHA I OT DIFERENCIRANOTO ZAPLA6TANE -ZAPLA6VANE DA, DA TO4NO TAKA E!
SAMO U4ITELITE LI DOSEGA SA IZLIZALI NA ULICATA DA STA4KUVAT I D AVIKAT I TO BEZREZULTATNO, NO SAMO TE DRAZNAIT ZA6TO LI-ZA6TOTO NE SME NAROD A OVCEEEEEEE---BEEE!
RAZBRA LI ME MALKOTO?
SBOGOM!
цитирай
3. анонимен - Гоямото
08.10.2007 14:36
Малкото,предлагам ти и твоите връстници също да излезете на протест, защото ви се отнеме правото за достъп до образование . Много ми е интересно дали учителите, които дават частни уроци сега са ги прекъснали или продължават да си вземат там паричките и да ходят да правят щафетни гладни стачки. Разбирам, че заплатите са ниски и че е внеобходимо повиение, но има сектори, които не могат да си позволят да стачкуват, защото едва ли някой ще им обърне внимание, не че работата им не заслужава достойно заплащане. И какво значи това определяне на труд като "по-достоен" и "по-малко достоен". Защо някой ичутел не пробва да поработи в частния бизнес като започен от най-долните позиции. Нека някоя учителка да пробва да е секретарка на бизнесмен, който не пропуска да й каже, че не става за нищо, унижава системно и напомня, че трябва да е благодарна, че изобщо я търпи, и това в продължение на 10 работни часа. Ий хора усетете се малко, не сте единствените с проблеми. малко разум все пак и малко преценка на исканията.
цитирай
4. filip - :))
08.10.2007 21:59
Sekirata, всеки има право на мнение - нещата стават по-различни, ако гледаме частните случаи.
Голямото, наистина си прав - не спират с частните уроци, аз ходя, защото съм принуден и по време на стачка?
Е, къде е истината, когато даскал по физическо е фитнес-инструктор :) Истината е винаги по средата - ще се радвам тази война да завърши с успех за учителите :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: filip
Категория: Хоби
Прочетен: 487017
Постинги: 58
Коментари: 842
Гласове: 2697
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031